abonneren

Power Pack 1 voor Windows Home Server beschikbaar

Met een flinke vertraging heeft Microsoft Power Pack 1 voor Windows Home Server uitgebracht. Daarin wordt eindelijk een fout opgelost, waardoor gebruikers gegevens konden verliezen.Microsoft had het plan opgevat om in de eerste helft van 2008 al een update van Windows Home Server uit te brengen, maar die belofte werd niet gehaald. De update die nu beschikbaar komt is alleen Engelstalig; andere talen komen later beschikbaar.

Windows Home Server is bedoeld als centraal opslagpunt in een thuisnetwerk, waarbij foto's, muziek, video's en documenten voor iedereen toegankelijk zijn. Ook maakt de software automatische backups van alle aangesloten pc's. In december 2007 werd een grote fout in Windows Home Server bekend, waardoor gegevens uit (Live) Photo Gallery, OneNote 2003/2007, Outlook 2007, Money 2007, Quicken/QuickBooks en torrent-applicaties verloren konden gaan. Windows Home Server bleek de gegevens niet goed te backuppen. In februari doken er nog meer problemen op en in mei kondigde Microsoft aan 'dicht bij een oplossing' te zijn.

In de update, die eufemistisch 'Power Pack 1' wordt genoemd, is de fout opgelost. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe verbeteringen doorgevoerd: het stroomverbruik is verlaagd, de software zou voortaan sneller moeten zijn en ook is de remote-toegang verbeterd. Een ander belangrijk punt is dat Windows Home Server nu met 64-bit versies van Windows Vista kan omgaan.

De update verschijnt in augustus automatisch via de updatefunctie van het besturingssysteem. Wie daar niet op wil wachten kan de update ook handmatig downloaden bij Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: