abonneren

Populariteitsmeter van programmeertalen op Twitter

De Twitter Language Popularity (TWILP) is een online service waarmee de populariteit van programmeertalen gemeten wordt. Een soort realtime graadmeter voor programmeertalen. Zo mist u nooit dat er een nieuwe taal komt bovendrijven.In deze internettijd loopt softwaretechnologie altijd het risico in de vergetelheid te raken. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Bedrijven die software ontwikkelen moeten hierop reageren om te voorkomen dat hun software achterhaald raakt.

De TWILP-tool meet het gebruik van van de 10 meest gebruikte programmeertalen in Twitterberichten. Twilp is gemaakt door SIG. Deze Software Improvement Group (SIG) analyseert de kwaliteit van software systemen. De hulpmiddelen van SIG geven de mogelijkheid de kwaliteit van softwareontwikkelingen te meten.

Het resultaat van de TWILP-metingen op Twitter, is volgens Tobias Kuipers van SIG verrassend. Zo is de top tien van 3 december als volgt:

1 PHP
2 Java
3 Javascript
4 Ruby
5 Python
6 VisualBasic
7 Delphy
8 Perl
9 C++
10 Actionscirpt

Kijk het lopende gemiddelde op de SIG site: TWILP

Bron: SIG

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord