abonneren

Populariteit Uitzendinggemist steeds groter

Vorig jaar zijn in totaal zo'n 56 miljoen streams opgevraagd via Uitzendinggemist. Dat is een stijging van 80 procent vergeleken met een jaar eerder.
Populairste programma's waren De Lama's en Boer Zoekt Vrouw.

Topmaand was november met negen miljoen opgevraagde streams, blijkt uit gegevens van de KLO waar het blad Emerce inzage in had. Juli was met 2,2 miljoen streams de maand met de minst opgevraagde streams. In december was er een lichte terugval vergeleken met november. In januari en februari lagen de cijfers echter weer op gelijke hoogte met november: rond de negen miljoen opgevraagde streams.

Waar in 2005 de dagelijkse uitzendingen van het NOS-journaal de ranglijst aanvoerde van meest bekeken programma's op Uitzendinggemist, was in 2006 het programma De Lama's van BNN lijstaanvoerder. Op nummer twee stond in 2006 het programma Boer Zoekt Vrouw van de KRO. Onderweg Naar Morgen (BNN) stond op drie.

Uitzendinggemist levert voor sommige programma's tussen de 10 en 15 procent extra bereik op. "Sommige programma's zijn heel vluchtig, zoals het journaal. Een telefilm die jarenlang opvraagbaar blijft via uitzendinggemist, kan over lange periode online meer bereik hebben dan op tv," aldus een woordvoerder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures