abonneren

Populariteit Google's Android neemt toe

Smartphonefabrikanten worden steeds enthousiaster over Google's open-source Android-platform. Dit jaar zullen er acht miljoen smartphones die draaien op Android worden verkocht. Dit is tien keer meer dan vorig jaar. Door de wereldwijde kredietcrisis krimpt de markt voor handhelds. Fabrikanten van mobiele telefoons investeren op dit moment vooral veel geld in geavanceerde smartphones en de bijbehorende software. Alle smartphonefabrikanten behalve Nokia hebben bekend gemaakt dat ze Android op hun smartphones gaan gebruiken.

Volgens analisten maakt Android een goede kans om in de komende drie jaar uit te groeien tot het meestgebruikte besturingssysteem op smartphones. Fabrikanten zijn gecharmeerd van Android omdat het goedkoop is en omdat Google, het grootste internetbedrijf ter wereld, er achter staat.

Ondanks dat er dit jaar tien keer meer Android-smartphones worden verkocht dan vorig jaar, blijft het besturingssysteem nog steeds ver achter bij marktleider Symbian van Nokia. Ook Windows Mobile, RIM's BlackBerry OS en Apple's iPhone OS hebben op dit moment een groter marktaandeel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie