abonneren

Popcorn Time weer in de lucht na domeinverhuizing

De streamingdienst Popcorn Time werkt weer. De software was fysiek gekoppeld aan een domein waar vandaan werd gestreamd, maar inmiddels is de software bijgewerkt en wordt een ander domein gebruikt.

In veel gevallen moet je een nieuwe versie van Popcorn Time installeren om ervan gebruik te kunnen maken. De software zelf is inmiddels ook weer te downloaden, via de website www.popcorn-time.se kun je de laatste client-versie downloaden, die ook beschikt over een VPN-mogelijkheid.

Er wordt ook aan een nieuwe oplossing gewerkt waardoor automatisch vanuit de software naar een nieuw domein kan worden verwezen, zonder dat de dienst zelf hiervoor offline gaat.

Welke versie moet je hebben?
We ontvangen wat signalen van lezers - en mensen van Popcorn Time zelf - dat we eerder een onjuiste url bij dit artikel zouden hebben genoemd. Daar is wat onduidelijkheid over. Alhoewel beide websites (popcorntime.io en www.popcorn-time.se) een versie van het programma Popcorn Time aanbieden, heeft de tweede genoemde site een nieuwere versie: Bèta 4.9. Bovendien heeft de versie van www.popcorn-time.se ook een VPN-functie, waarmee het mogelijk is om anoniem te kunnen downloaden.

Op de eerder deze week genoemde site bij dit artikel (popcorntime.io) wordt een Bèta 3.4 aangeboden. Die versie heeft weer een uitgebreider instellingenmenu, maar geen VPN-mogelijkheid.

De redactie van PCM kan niet verifiëren welke van de twee websites die de software aanbiedt, de echte is: domeinregistratiegegevens geven niet alles prijs en bovendien zijn veel van de softwaremakers anoniem op internet bij het project betrokken.

We hebben beide versies van de software uitgebreid bekeken en gescand met virusscanners van ESET en Kaspersky, maar deze scansoftware heeft geen vreemde activiteiten aangetroffen.

We kunnen niets anders doen dan in het midden laten welke van de twee versies je moet hebben; in ieder geval kun je met beide aangeboden programma's films en tv-series kijken, maar biedt het ene programma andere functies aan dan het andere. De verantwoordelijkheid voor welke versie de juiste is, ligt uiteindelijk bij de downloader van Popcorn Time.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures