abonneren

Popcorn Time komt met open source-broncode om in browser te draaien

De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben een open source-variant van de dienst gelanceerd die iedereen kan implementeren op een domein. Daarvoor is een speciale plugin voor in de browser vereist, die ook open source beschikbaar is gemaakt. Popcorn Time is dan in de browser te bekijken.
Dat laten de makers weten in een blogpost, die op een nieuw domein te lezen staat. Via www.popcorntime-online.com is de nieuwe dienst in de browser te bekijken.

Plugin

Daarvoor is wel een plugin vereist (voor Internet Explorer, Firefox en Chrome), die gebruikt maakt van een broncode die de makers op Github hebben gezet.

Open source

Die broncode is voor iedereen te downloaden en te installeren op een eigen webserver. De makers zeggen zelf dat ze op die manier een dienst hebben gemaakt die vrijwel niet offline te halen is. De twee populairste forks van Popcorn Time draaiden op één domein en werden daardoor onlangs offline gehaald. Door de code voor iedereen beschikbaar te maken, gebeurt dat volgens de ontwikkelaars minder snel.

Niet offline

De nieuwe dienst heeft ook als voordeel dat er geen client voor nodig is naast de plugin. Films en series kunnen gewoon in de browser worden bekeken. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt. Eerder maakte andere ontwikkelaars al gebruik van de techniek achter Popcorn Time om een alternatief te maken dat in de browser werkte, maar die werden snel offline gehaald.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Popcorn Time, Streaming