abonneren

Popcorn Time brengt nieuwe versie uit met peer-to-peer-downloaden

Popcorn Time is vernieuwd. De makers van de illegale torrentstreamingdienst hebben versie 5 van hun site uitgebracht, met een volledig nieuw uiterlijk en ondersteuning voor touchscreens. De belangrijkste verandering is echter dat torrents tijdens het streamen seeden. Ook werkt Popcorn Time nu via peer-to-peer-delen, waardoor het volgens de makers niet meer mogelijk is Popcorn Time offline te halen.

Lees ook: 10 handige tips voor Popcorn Time


De nieuwe Popcorn Time kan torrents seeden terwijl je ze downloadt. Dat betekent dat je naast downloaden ook uploadt, waardoor andere gebruikers hun torrents sneller binnen kunnen halen.

Impopulair

Door die verbeterde support voor peer-to-peer kunnen films ook blijven streamen wanneer het domein voor Popcorn Time weer eens offline wordt gehaald. De dienst werd de afgelopen maanden regelmatig aangevallen door auteursrechtenorganisaties die de downloaddienst niet meer in de lucht wilde hebben. Inmiddels is Popcorn Time verplaatst naar een Zweeds domein, popcorn-time.se.

"Sterker dan ooit"

Volgens de makers hebben de recente aanvallen juist een positief effect gehad op de gebruikersaantallen van Popcorn Time. "Met name door de takedowns van EurID staan we sterker dan ooit. Samen met onze fans vechten we zo hard terug tegen de auteursrechtenorganisaties dat Popcorn Time nooit meer offline zal worden gehaald." Dat blijft uiteraard maar de vraag, al lijkt het erop dat Popcorn Time met versie 5.0 erg volwassen is geworden.

Nieuw uiterlijk

Trouwe fans van de dienst zullen meteen merken dat Popcorn Time in uiterlijk radicaal is veranderd. De hele app ziet er inmiddels een stuk frisser uit en de focus ligt meer op het overzicht van beschikbare films.

Anime en tekenfilms

Ook is er support bijgekomen voor touchscreens, waardoor de app nu makkelijker te gebruiken is op mobiele apparaten op tablets. In de nieuwe versie zit ook een speciale sectie voor anime en tekenfilms. Volgens de makers werd daar de laatste tijd veel om gevraagd. De anime-afdeling is per direct te bekijken, de tekenfilms laten nog 'een paar dagen' op zich wachten.

Popcorn Time 5.0 zit momenteel nog in de beta-fase, waardoor niet alle functies meteen zullen werken. De makers beloven echter hard te werken aan een definitieve, stabiele versie... Als die tenminste niet offline wordt gehaald.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: P2p

Nieuws headlines

Laatste reactie