abonneren

Politie houdt veertien verdachten van internetoplichting aan

De politie heeft de afgelopen maanden acht verdachten aangehouden en nog eens zes verdachten verhoord in verband met internetoplichting. Vermoedelijk zijn de veertien verdachten gezamenlijk verantwoordelijk voor bijna 550 gevallen van internetoplichting via een verkoopwebsite, met een totale waarde voor de benadeelden van ongeveer € 80.000.

De afgelopen jaren kwamen veel aangiften bij de politie binnen van oplichting via een verkoopwebsite. Al deze aangiften kwamen binnen bij het Landelijke Meldpunt Internetoplichting in Kennemerland. Een deel van deze aangiften leidde naar diverse verdachten in Almelo en omgeving. Deze aangiften zijn vervolgens overgedragen aan de politie in Oost-Nederland.

550 aangiften

In overleg met het Openbaar Ministerie zijn, op basis van capaciteit van de politie en prioritering van de aangiften, uiteindelijk bijna 550 aangiften opgepakt. Ongeveer 225 zaken werden geseponeerd vanwege de beperkte aard en omvang van het strafbare feit of omdat het geen actueel feit was of wegens onvoldoende bewijs. Er zijn veertien verdachten (twaalf mannen en twee vrouwen) variërend van 16 tot 36 jaar, die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de oplichtingen. Het totale schadebedrag voor de benadeelden bedraagt zo’n € 80.000,-. De verdachten zijn voornamelijk afkomstig uit Almelo, maar ook uit Enschede, Arnhem, Goor en Hengelo.

Niet geleverd

De verdachten boden goederen (met name electronica) op de verkoopwebsite aan. Na betaling door de kopers werden deze goederen echter nooit geleverd. De politie maakt een dossier op tegen de veertien verdachten en draagt deze over aan het Openbaar Ministerie, dat zal beslissen over de vervolging van de verdachten. Er is tevens overleg geweest met de Belastingdienst om te bekijken of de verdachten met betrekking tot het crimineel verkregen voordeel voldaan hebben aan hun fiscale verplichtingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie