abonneren

Playstationtelefoon komt voorjaar 2011

Sony zal de geruchtmakende smartphone met ingebouwde Playstation in de eerste helft van 2011 uitbrengen in Europa en de VS. De Smartphone integreert de huidige mobiele spelcomputer PSP Go met een Android-telefoon. De telefoon krijgt daartoe een PSP-bedieningspaneel waarmee de spelletjes gespeeld kunnen worden.

Deze stap van Sony is een logische gezien de enorme rekenkracht en mogelijkheden die een moderne Android-smartphone momenteel heeft. De integratie met de zeer gewaardeerde PSP-spelcomputer maakt het tot een onweerstaanbaar toestel voor de jongeren. Ook op de PSP was het al mogelijk om via een wifi-verbinding te internetten, video te kijken en muziek te luisteren. Nu komt daar alle standaard Android-functionaliteit bij, inclusief bellen en sms'en.

De PS-telefoon zal volgens geruchten een 1 GHz processor krijgen met 512 MB ram, 1 GB rom en een microSD-slot. Er zal een speciale Sony Marketplace webwinkel komen voor het aanschaffen van de games. Verwacht wordt dat Sony de PS-telefoon op de Mobile World tentoonstelling in Barcelona in februari voor het eerst publiekelijk zal tonen. Hier zouden ook nog een aantal andere nieuwe telefoons van Sony Ericsson worden aangekondigd. Eerder werd al gespeculeerd over naam. Zo zou het toestel Experia Play moeten gaan heten.

Sony zal vermoedelijk ook een Playstation app voor Android en iPhone uitbrengen. Hoe de functionaliteit van deze App zich verhoudt tot die van de PS-telefoon daar kunnen we alleen nog maar naar raden. Hoewel Sony dit bericht van de Japanse krant Asahi Shumbin niet bevestigt, ontkent Sony het ook niet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: