abonneren

PlayStation Portable gekraakt met Pandora's Battery

Alle huidige PlayStation Portable-consoles die in omloop zijn, inclusief PSP's die 'gebricked' zijn door onkundig handelen, kunnen gekraakt worden waarna de PSP voorzien wordt van firmwareversie 1.50. Hierna is de PSP vrij voor de installatie van speciale firmwares en homebrew.Hoewel er al langere tijd speciale firmware-downgraders bestonden voor de PSP, werkten deze alleen met bepaalde firmware-versies en hadden ze vaak een specifiek spel nodig om te werken. Met de nieuwe methode, genaamd Pandora's Battery, is dit niet langer nodig.
Alle PSP's die in omloop zijn kunnen nu heel eenvoudig worden gedowngrade, waarna de PSP compleet open staat voor homebrew en het spelen van gedownloade spellen.

De truc blijkt te zitten in een speciale batterij en een speciale memory stick, die gebruikt worden door het service center van Sony zelf. Met deze batterij en memory stick wordt toegang verkregen tot het firmware, zonder enige restricties. Hackers zijn er nu in geslaagd om een normale PSP-accu en een normale memory stick softwarematig om te toveren. Met één speciale accu en memory stick kunnen een ongelimiteerd aantal PSP's gedowngrade worden. De accu is overigens daarna niet meer bruikbaar voor normaal gebruik, dus een reserveaccu wordt aangeraden.

De precieze details kunnen hier gevonden worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie