abonneren

Playstation Network geleidelijk weer online

Het Playstation Network dat sinds 20 april plat ligt na een hack-aanval is sinds zondag weer online gekomen. De dienst wordt in de V.S. en Europa weer aangeboden. Momenteel kan er men weer gamen, chatten en muziek streamen. De volledige functionaliteit moet eind mei weer beschikbaar zijn.

Update: 16 mei; 15:00

Sony meldt dat er momenteel dusdanig veel wachtwoordwijzigingsverzoeken binnen komen, dat de servers het niet kunnen bijbenen. Het verzoek is dan ook om geduldig af te wachten tot de bevestgings-e-mail binnenkomt.

Rest van de wereld beperkt online
In Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en het Midden Oosten zal de dienst binnenkort weer beperkt beschikbaar komen. Sony geeft aan dat het ook start met het beschikbaar stellen van de dienst in Azië.

Alles waar een creditcard voor nodig is, is nog niet beschikbaar. Gamers kunnen dus geen games of andere content online kopen. Van de 100 miljoen accounts zouden er nu 92 miljoen weer beperkte toegang tot de dienst hebben.

Japanners nog offline
In het thuisland van Sony is het netwerk nog niet online. Naar verluid zou de Japanse overheid het Sony verbieden om weer online te gaan met het netwerk, totdat een aantal lopende zaken op het gebied van bescherming van persoonsgegevens naar tevredenheid is opgelost.

Compensatie
Als dank voor het opgebrachte geduld van de vele gedupeerde gamers heeft Sony het 'Welcome Back' programma in het leven geroepen. In deze compensatie krijgt elke PS3 bezitter gratis 45 dagen een Playstation Plus abonnement (30 plus elke dag dat PSN er uit heeft gelegen) en kunnen gratis 2 games gedownload worden uit de PSN Store.

Via: Techeye

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: