abonneren

PlayStation-baas doet afstand van de troon

De uitvinder van de PlayStation, Ken Kutaragi, zal in juni stoppen met zijn baan bij Sony. Deze aankondiging is de zoveelste die aantoont dat Sony vastberaden is zijn verloren koppositie in de gamesmarkt terug te winnen.Het wil maar niet vlotten met Sony.
Na jarenlang de onbetwiste leider op het consolevlak geweest te zijn, is het overmoedige bedrijf nu zijn koppositie kwijtgeraakt aan een onverwachts populair Nintendo en een goed draaiend Microsoft. De introductie van de PlayStation 3 heeft niet het beoogde effect gehad dat Sony voor ogen had, namelijk het bedrijf weer op de kaart zetten. De PlayStation 3 lijkt nu juist voor nóg meer verliezen te zorgen, ondanks de hoge aanschafprijs. In de wandelgangen wordt al gesproken over een financiële tegenvaller van 2 miljard dollar.

Kuturagi, die tot voor kort het PS3-project leidde, zal alleen nog aanblijven als technisch adviseur. De consoledivisie zal nu vermoedelijk direct vanuit de top van Sony aangestuurd worden: de nieuwe leider van de consoledivisie, Kazuo Hirai, is al tijden grote vriendjes met Sony-baas Howard Stringer.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord