abonneren

PlayStation 4 moet vooral goedkoper worden

Dankzij de exotische hardware in de PlayStation 3 is deze console in staat tot verbluffende prestaties, maar de keerzijde van deze medaille is dat de console erg duur is om te produceren. Sony wil voor de opvolger van de PS3 kiezen voor een goedkoper ontwerp.Inmiddels bekend is dat het kloppende hart van de PlayStation 4 wederom een Cell-processor zal zijn. Hierdoor kan backwards compatibility gegarandeerd worden. Wel zal het om een verbeterde versie van de Cell-cpu gaan, met mogelijk 24 of zelfs 32 cores.
Hoewel een introductie van de PlayStation 4 nog jaren verwijderd is, wil Sony niet opnieuw met een console komen die duurder is dan de concurrentie. Hierdoor moeten er wel concessies gedaan worden.

De PlayStation 4 zal waarschijnlijk gebruik maken van de technieken die in de PlayStation 3 nog als 'exotisch' bestempeld kunnen worden, zoals de blu-ray-drive en het XDR-geheugen. Maar omdat deze technieken bij de introductie van de PS4 al enige tijd meegaan, zullen de kosten ervan niet hoog meer zijn. In dit geval heeft de PS3 dus de weg al vrijgemaakt voor een goedkopere PS4.

Wanneer Sony van plan is een vierde PlayStation uit te brengen is natuurlijk nog geheim, maar analisten verwachten dat Sony deze keer concurrent Microsoft voor wil zijn. Bij de introductie van de PlayStation 3 was de Xbox 360 al bijna een jaar op de markt.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: