abonneren

PlayStation 3 vermoedelijk snel uitverkocht

Om middernacht zijn in diverse winkels in Nederland de eerste Playstations 3 verkocht. De spelmachine van Sony was al enkele maanden in Japan en de VS verkrijgbaar. Voor de Europese markt zijn 1 miljoen exemplaren beschikbaar.
Voor de Benelux 50.000.

"Dat zijn er voor onze begrippen al tamelijk veel," verzekerde marketing manager Folkert Langeveld gisteren op de persconferentie van Sony in Badhoevedorp. Maar aangezien er van die 50.000 Playstations 3 waren al 40.000 gereserveerd zijn, blijven er voor de directe verkoop in de Benelux slechts 10.000 exemplaren over. Ongeveer de helft daarvan gaat naar Nederland, de andere helft naar België.

Sony's Playstation3 is met 599 euro de duurste spelmachine tot nu toe, maar daar krijgt de gebruiker dan ook wel wat voor terug: de veruit goedkoopste Blu-ray speler op de markt, een multimedia-apparaat met een verwisselbare harde schijf, aansluitmogelijkheden voor uiteenlopende multimediakaartjes en Mp3 spelers (waaronder de iPod) en een volwaardige webbrowser. "De Playstation brengt internet naar de televisie, daar wordt al een hele tijd over gesproken, maar lijkt nu nu echt realiteit te worden," aldus Langeveld.

Gamers kunnen ook onderling met elkaar communiceren en online spelletjes spelen. De Europese servers voor spellen als ‘Resistance: Fall of Man', ‘Motorstorm' en ‘Formula One' zijn deze week online gegaan. Dank zij een gisteren verschenen firmware update (1.6) is het nu ook mogelijk om content die op de harde schijf van de Playstation 3 staat via internet op de Portable Playstation (PSP) te zetten. Of alle internet providers deze communicatie zullen toestaan is nog onduidelijk. Steeds meer communicatiepoorten worden gesloten om misbruik te komen. "Tot dusverre is ons daarvan niet bekend," reageerde Langeveld op vragen.

De virtuele wereld PlayStation Home, die overeenkomsten vertoont met Second Life, zal dit najaar ook beschikbaar komen voor Europese Playstation3 gebruikers. Gamers kunnen dan een eigen karakter (avatar) aanmaken en aankleden en bedrijven kunnen bij Second Life ruimte huren.

In Club Hotel Arena in Amsterdam werd gisteren een exclusieve launchparty gehouden, georganiseerd door Power Unlimited en Free Record Shop. Om klokslag twaalf uur werd daar door Hans Breukhoven de eerste PlayStation 3 verkocht. Ook op andere plekken in het land gingen 's nachts winkels open.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie