abonneren

PlayStation 3 raakt verder achter op Wii

Hoewel Sony hardnekkig blijft hopen op goede verkoopcijfers voor de PlayStation 3, lijkt een recent onderzoek in Japan op het tegendeel te wijzen: de PS3-verkopen vallen enorm tegen in vergelijking met die van Nintendo's Wii.Volgens het Japanse gamestijdschrift Enterbrain wist Sony vorige maand ongeveer 45.000 PS3-consoles te verkopen.
Concurrent Nintendo, daarentegen, zag die maand meer dan 250.000 Wii-consoles over de toonbank gaan. Het verschil: vijf-op-één. Dat is voor Nintendo nog beter dan in april, toen de Wii met een verschil van vier-op-één van Sony wist te winnen.

De PlayStation 3 lijkt steeds meer een zorgenkindje voor Sony én investeerders te worden. Bij het einde van het fiscale jaar (31 maart) zorgde de PS3 al voor een verlies van twee miljard dollar. Het enorme verlies wordt maar nauwelijks gecompenseerd door de overige winstgevende bedrijfstakken van Sony.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord