abonneren

PlayStation 3-prijsverlaging is niet ondenkbaar

De PlayStation 3 is nog niet eens in Europa geïntroduceerd, maar Sony overweegt al om de prijs te verlagen. De prijsverlaging zou de verkoop van de next-gen console moeten stimuleren: vooral in Noord-Amerika vallen de verkoopcijfers vooralsnog erg tegen.Volgens topbaas Takao Yuhara is het sleutelen aan de prijs zeker niet ondenkbaar, wanneer de tijd er rijp voor is.
Volgens analisten zal dat dit jaar nog wel eens kunnen gebeuren. Toch blijft het maar de vraag hoe graag Sony de prijs van zijn dure console zou willen verlagen: op dit moment draait het bedrijf een verlies van $307 op elke 20 GB PlayStation 3 en een verlies van $241 op elke 60 GB PlayStation 3. Dat verklaart ook waarom Sony alleen de 60 GB-versie wil introduceren in Europa.

Door over te stappen op een 65nm-productieproces zouden de kosten gedrukt kunnen worden. Sony heeft al verklaard dat de productie van een aantal componenten inmiddels overgeschakeld is. Ook wil Sony het aantal onderdelen in de PlayStation 3 proberen te drukken om zo meer kosten te besparen.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie