abonneren

Playstation 3 na jaren toch gehackt

Het heeft een tijd geduurd maar een groep hackers onder de naam Fail0verflow claimt nu dan toch de 'private key' van Sony's Playstation 3 (PS3) te hebben gekraakt.De zogenaamde 'private key' checkt of code is geautoriseerd door Sony, is dat niet het geval dan weigert het apparaat de betreffende code uit te voeren.
Door het kraken van de key kan men nu bijvoorbeeld Linux op de Playstation 3 draaien ongeacht de firmware-versie. Ook is het mogelijk om spellen vanaf een dvd te spelen in plaats van blu-ray. Hoewel met deze hack de deur openstaat voor het draaien van illegale games, was dit volgens de hackers-groep niet het doel van de hack.

Het kraken van de sleutel is een complex werk en het is dan ook nog niet eerder gelukt. De groep heeft drie jaar lang aan de hack gewerkt en presenteerde het tijdens de Chaos Communication Congress in Berlijn, een beurs voor Console hacking. De groep toonde een draaiende versie van Linux op de console. De exploit zal in de komende maanden worden vrijgegeven inclusief een how-to. De hack zal middels een aangepaste firmware kunnen worden gebruikt, er is geen hardware zoals dongles nodig om de hack te kunnen draaien.

Hoewel Sony's Playstation 3 lange tijd de best beveiligde console was, lijkt daar nu met deze hack in één klap verandering in te komen waarbij de Xbox 360 die plek nu inneemt (zie afbeelding).

[Via Slashgear]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: