abonneren

Playstation 3 krijgt DivX-playback

Net als de Xbox 360 ondersteunt de Playstation 3 voortaan het DivX-videoformaat. De upgrade zit in firmware versie 2.10 die sinds deze week beschikbaar is.Met de ondersteuning van DivX wordt de PS3 interessanter om als mediacenter in de huiskamer gebruikt te worden. Gebruikers kunnen nu HD-content afspelen op hun PS3 zonder dat ze diep in de buidel hoeven te tasten voor een Blu-ray brander. Het voordeel van DivX is dat het een goedkoop en - voor het grootste gedeelte - open standaard is.

DivX - en de Xvid-variant - worden veel gebruikt om video's te coderen. Maar er zijn maar weinig commerciële films die het formaat gebruiken. De meeste DivX-films zijn te vinden in nieuwsgroepen en BitTorrentsites. Het is het meestgebruikte formaat voor het illegaal uitwisselen van televisieseries en films op het internet.

Doordat DivX vooral voor illegale content wordt gebruikt, wilde Microsoft in de eerste plaats geen ondersteuning voor het formaat toevoegen aan zijn Xbox 360. Maar onder druk van zijn klanten zit er toch ondersteuning voor het formaat in de meest recente update voor de console. Al vijf jaar lang wordt DivX ondersteund door bijna elke DVD-speler die te koop is. Wil de Xbox 360 een kans maken als mediacenter in de huiskamer dan zal het minstens dezelde formaten moeten ondersteunen als de mediaspeler die het vervangt. Microsoft wilde natuurlijk ook voorkomen dat de PS3 wel DivX zou ondersteunen en zijn Xbox 360 niet.

PS3-gebruikers kunnen dus vanaf deze week naar hartenlust illegaal gedownloade films en series bekijken op hun console. Wij vragen ons af wanneer Stichting Brein de moed opgeeft. Als zelfs Microsoft en Sony voor hun consoles overstag gaan dan is het gevecht tegen het illegaal downloadn zo goed als verloren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: