PlayStation 3 kampt met tegenslag na tegenslag

Volgens analisten haalt Sony nooit de gewenste 400.000 apparaten voor de Amerikaanse launch, lijdt Sony een verlies van $300 op elk verkocht apparaat en de PS3 blijkt nu ook nog eens een probleem te hebben met de 1080i-upscaler.Volgens analisten gaat Sony nooit het gewenste aantal van 400.000 PS3's voor de Amerikaanse lancering halen, aanstaande vrijdag. Waarschijnlijk is het onmogelijk voor mensen om een PS3 in handen te krijgen als ze geen pre-order geplaatst hebben. De verwachting is dat Sony slechts tussen de 150.000 en 200.000 units voor de gehele Amerikaanse markt gereed heeft.
Iemand binnen Sony heeft al laten vallen dat ze verwachten alle reserveringen pas rond de kerst rond te kunnen hebben.

De PlayStation 3 kost Sony sowieso handenvol met geld. Een nieuwe kostenanalyse laat zien dat de PS3 inderdaad 'goedkoop' is met zijn verkoopprijs van $499 en $599 respectievelijk. Sony verliest namelijk $307 op elke 20 GB PS3 en $241 op elke 60 GB PS3. Door het lagere verlies op de high-end PS3 probeert Sony deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Sony hoopt dat de verhouding 20 GB / 80 GB ook rond 20% / 80% uit zal komen. Overigens maakt Sony zelf zich geen zorgen: de PlayStation 2 zorgde aanvankelijk ook voor verlies, maar is uiteindelijk een zeer winstgevende console geworden.

Eerst moeten er nog wel wat bugs uit de PS3 worden weggewerkt. Kopers van het spel Resistance met een wat oudere hdtv merkten dat het spel alleen te spelen was op 480p, oftewel standard definition. De reden hiervoor blijkt een niet-functionerende upscaler in de PS3 te zijn. Resistance werkt op 720p, een resolutie die door oude hdtv's vaak niet ondersteund wordt. In plaats van dat de PS3 dit upscalet naar 1080i, zoals de bedoeling was, blijkt de PS3 dit niet voor elkaar te krijgen. Het resultaat is een slechter beeld dan de bedoeling. Of het probleem met een firmware-update opgelost kan worden of dat er een nieuwe hardwarerevisie moet komen is niet bekend.

Bronnen: BetaNews, DailyTech, DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: