abonneren

Playstation 3 is bijna winstgevend

Met de introductie van de compactere goedkopere Playstation 3 in september, is de verkoop van de voorheen "te dure" home-video en game-console geĆ«xplodeerd. Met de prijsverlaging naar €299 ging de PS3 van minst verkochte console naar best verkochte console. De verkopen zijn in november weer een beetje afgekoeld naar een tweede plaats met ruim 710 duizend stuks in vergelijking tot 819 duizend Xboxen van Microsoft. Volgens martkonderzoker iSuppli heeft de nieuwe Playstation 3 Sony toch een stuk dichter bij het "breakeven point" gebracht.
Sony verliest nog geld op elk verkocht exemplaar maar door de goedkopere componenten in de PS3 is dat een stuk minder geworden.

Volgens berekeningen van iSuppli heeft Sony gedurende het bestaan van de Playstation 3 tussen de $241 en $307 toegelegd op iedere verkochte Playstation 3, afhankelijk van de hardwareconfiguratie. Bij iedere nieuwe versie van de Playstation 3 heeft Sony erg zijn best gedaan de kosten te reduceren om het breakeven point bij de productie van de hardware zo snel mogelijk te bereiken. Zo zou Sony nu nog maar zo'n 50 dollar toeleggen per verkocht apparaat. Waarschijnlijk zal dit nog verder dalen tot zo'n $31 per PS3.

Duidelijk is dat net als bij steeds meer hardware de winst uit de software of de verbruiksartikelen moet komen, volgens het Gillette-principe.

Bron: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie