abonneren

Playstation 3 in Europa minder backwards compatibel

Afgelopen vrijdag heeft Sony de specificaties van de Europese PlayStation 3-console bekend gemaakt. Opvallend is het feit dat de compatibiliteit met PlayStation 2-games is teruggeschroefd ten opzichte van de Amerikaanse en Japanse consoles.De Europese PS3 zal het moeten doen zonder de "Emotion Engine" chip die benodigd is voor volledige compatibiliteit met oudere software titels.
In plaats van die chip in te bouwen gaat Sony softwarematige emulatie toepassen, met als gevolg dat de compatibiliteit met oudere PlayStation 2 titels veel beperkter zal zijn in vergelijking met de Amerikaanse en Japanse modellen.

Dit is met name teleurstellend voor bezitters van een PlayStation 2 met veel games. Sony Europa heeft wel toegezegd dat er gewerkt gaat worden aan firmware updates waarmee oudere titels in een later stadium wellicht toch speelbaar zijn op de Playstation3, maar wil niet precies aangeven om welke titels dit specifiek zal gaan.

Waarom Sony deze stap neemt met de Europese versie van de PS3 is niet helemaal duidelijk, maar het ligt voor de hand dat het hier om een kostenbesparende maatregel gaat, die wellicht in later stadium ook doorgevoerd zal worden op de Amerikaanse en Japanse consoles. In Europa zal zal in eerste instantie alleen de 60GB-versie op de markt komen.

Bron: Dailytech.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie