abonneren

PlayStation 3 en Wii krijgen prijsverlaging in Q3

GameStop, één van de grootste gameverkopers ter wereld, verwacht dat zowel Nintendo als Sony de prijzen van hun consoles in het derde kwartaal zullen verlagen. GameStop baseert dit op het economische klimaat en verwachte verkoopcijfers.Volgens GameStop is een prijsverlaging voor de PlayStation 3 het hardst nodig. Voor de Wii is dit minder zeker, omdat deze console nog steeds beter verkoop dan verwacht.Dat de gameindustrie in een recessie zit, is duidelijk. Het bedrijf verwacht dit jaar 33,5 miljoen consoles te verkopen in Amerika; vorig jaar waren dat er nog 35 miljoen.
Consumenten vinden de prijs van een console te hoog, een gegeven dat alleen Microsoft begrepen schijnt te hebben. Dit bedrijf heeft de prijs van zijn Xbox 360 al meerdere malen verlaagd. Wil Sony (en mogelijk Nintendo) zijn verkoopdoel halen, dan zal de prijs omlaag moeten.

Zowel de Wii als de PlayStation 3 bestaan dit jaar drie jaar. In deze drie jaar is de prijs van de Wii onveranderd gebleven (€ 249). Dit geldt ook voor de PlayStation 3, al heeft Sony een goedkopere versie in de markt gezet. Toch is ook deze variant te duur in vergelijking met de concurrentie.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie