abonneren

Playstation 3 doet het slecht in Japan

Het begint steeds duidelijker te worden dat het niet goed gaat met de wereldwijde verkoop van Sony's Playstation 3-console. Vorige week werd er in Japan het minste aantal PS3-consoles verkocht sinds de next-gen console gelanceerd werd.Volgens het Japanse onderzoeksbureau Media Create werden er vorige week 25.531 PS3-consoles verkocht in Japan.
Dit aantal lag ver achter bij de 93.708 verkochte Wii-consoles. De Xbox 360, die het altijd slecht doet in Zuidoost-Azië, was de hekkensluiter met 9.035 verkochte consoles.

Sony zegt dat het een miljoen PS3-consoles heeft uitgebracht. Analisten vragen zich nu af waarom er zo'n groot verschil is in het aantal uitgebrachte PS3's en het aantal verkochte exemplaren. Waarschijnlijk liggen er duizenden PS3's op de schappen in Japanse gamewinkels weg te kwijnen.

Een ander teken dat de PS3 het slecht doet in Japan is het feit dat de populairste PS3-game, Resistance: Fall of Man, op de 40ste plaats staat in de Japanse videogames-hitlijst. Op de eerste plaats staat Wii Sports. Deze game wordt in Japan niet standaard bij de Wii geleverd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: