abonneren

PlayStation 2: geïntegreerde voeding én goedkoper

Sony is nog steeds niet klaar met zijn lieveling, de PlayStation 2. Sterker nog: er komt een nieuwe revisie op de markt die goedkoper is dan het huidige model. In de nieuwe revisie is de voeding nu ín de behuizing verwerkt en zal de verkoopprijs lager liggen dan voorheen.De huidige PlayStation 2 is zo klein omdat Sony de voeding naar een extern voedingsblok had verhuisd. Inmiddels is de techniek gevorderd genoeg om de voeding weer terug te verhuizen naar de console zelf. De integratie van console en voeding zorgt ervoor dat de productiekosten van de PS2 verder gedrukt kunnen worden.
In Amerika zal de nieuwe PlayStation 2 voor $99 in de winkel komen te liggen; dat is $30 minder dan wat de PS2 op dit moment kost. Of en wanneer de vernieuwde PS2 in de Nederlandse winkelrekken komt te liggen is niet bekend.

De prijsverlaging moet de PS2 nóg geschikter maken voor de mainstream gamer. Hoewel veel analisten de PlayStation 2 als een aflopende zaak beschouwen, blijkt uit onderzoeken dat de PS2 nog steeds het grootste marktaandeel heeft als het gaat om de speeltijd van consolegamers.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord