abonneren

Playboy gaat concurreren met Facebook

Playboy werkt aan een social-networkingsite gericht op studenten. De nieuwe site gaat de concurrentie aan met het razend populaire netwerk Facebook. De site moet het dalende aantal lezers van het blootblad - en de bijbehorende daling van omzet - compenseren.De site heet Playboy U(niversity) en lijkt qua functies erg veel op Facebook.
Volgens Scott Stephen, vice-president bij Playboys entertainmentdivisie, is de site "interessant voor iedereen tussen de 18 en 81". Het doel van de site is om "een leidraad te zijn voor mensen gedurende hun volwassen leven".

Voordat u vreselijk teleurgesteld raakt; op Playboy U zijn geen foto's van blote vrouwen te zien. Wel kunt u foto's zien die zijn genomen tijdens Playboy's ‘Midsummer Night's Dream'-feest en discussies volgen met titels als ‘What Do You Think About Penis Enlargement' en ‘How Many people Have You Slept With? To Lie or Not to Lie.'

Alleen studenten die een e-mailadres hebben die eindigen op .edu kunnen zich inschrijven op de site. Playboy zegt dat het actief controleert of leden wel echt student zijn en niet oud-studenten of docenten. "Je kleine broer kan geen lid worden. Je kleine zus kan geen lid worden. En je vader en moeder kunnen geen lid worden," aldus Stephen.


Bron: SiliconValley.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: