abonneren

Plannen voor derde fabriek Globalfoundries

Advanced Technology Investment Company, de investeringsmaatschappij van de regering van Abu Dhabi die de grootste aandeelhouder is van Globalfoundries, is van plan 6 รก 7 miljard dollar te investeren in een chipfabriek in Abu Dhabi.

Het is de bedoeling dat Globalfoundries de grootste fabrikant van halfgeleiders wordt op contractbasis, met leidende technologie en de meest geavanceerde fabricagefaciliteiten. Globalfoundries is voortgekomen uit de afsplitsing van productiefaciliteiten van  processorfabrikant AMD. Momenteel loopt Globalfoundries achter ten opzichte van Taiwanese concurrenten TSMC en UMC (United Microelectronics Corp). Het zal een flinke klus worden en enorme investeringen vergen om deze bedrijven achter zich te laten. ATIC wil 3 miljard dollar investeren in de chipfabriek in Dresden en een nog te starten fabriek in New York, maar dat is niet genoeg om TSMC en UMC in te halen.

De fabriek in Abu Dhabi zal 300 mm wafers verwerken en zal 6 tot 7 miljard dollar gaan kosten. De fabriek zal in 2014 en 2015 productief moeten worden. De omvang van de investering maakt duidelijk dat het plan de grootste chipfabriek ter wereld betreft. Het is heel goed mogelijk dat het plan niet beperkt blijft tot alleen de productie van silicium-wafers, maar dat er ook faciliteiten voor het testen en verwerken van de chips in behuizingen bij komen.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord