abonneren

Planet, Casema en KPN hebben loyaalste internetklanten

Bijna 750.000 Nederlanders nemen zowel internet als internetbellen én digitale tv af van één aanbieder. Van de aanbieders die dit leveren hebben Casema en KPN de loyaalste klanten. Onder de Nederlanders die alleen internet van hun internetaanbieder afnemen zijn de meest trouwe klanten die van Planet. Hoe meer verschillende diensten worden afgenomen van één en dezelfde internetaanbieder, des te loyaler zijn de klanten. Dat meldt TNS NIPO.Gemiddeld is 88 procent van de Nederlanders met internet tevreden met de 'eigen' aanbieder.
43 Procent geeft zelfs aan deze zeer goed tot uitstekend te vinden. Bijna tweederde (64%) zou de eigen internetaanbieder aanbevelen aan familie of vrienden. Nog eens tweederde (66%) zou, als men het vandaag over mocht doen, weer voor dezelfde aanbieder kiezen, al is men er niet echt van overtuigd dat de ene aanbieder het beter doet dan de andere.
Op basis van deze gegevens kan worden bepaald hoe loyaal klanten zijn aan hun internetaanbieder. Uit het onderzoek blijkt dat hoe meer diensten men van de internetaanbieder afneemt, zoals bijvoorbeeld internetbellen of digitale tv, des te loyaler de Nederlander is als klant.

Kijken we eerst naar de Nederlanders die alleen internet (dus geen internetbellen of digitale tv) van hun internetaanbieder afnemen, dan zien we dat de verschillende KPN-merken samen de top drie vormen met de loyaalste klanten:

Top 3 loyaalste klanten (klanten nemen alleen internet af)
1) Planet
2) Het Net
3) KPN

Van de Nederlandse huishoudens belt 36 procent via internet. Dit betekent dat bijna 2,6 miljoen Nederlandse huishoudens hun vaste telefoonlijn hebben vervangen door internettelefonie.
Verandert de top drie wanneer we kijken naar klanten die internet én internetbellen van dezelfde aanbieder afnemen? Planet heeft ook dan de meest trouwe klanten, Casema meldt zich in de top drie.


Top 3 loyaalste klanten (klanten nemen internet én internetbellen af bij dezelfde aanbieder)
1) Planet
2) Casema
3) Het Net

Bijna 2,3 miljoen Nederlanders kijken inmiddels naar digitale tv. Van hen doet 32 procent dit via dezelfde aanbieder als waar men ook internet én internetbellen van afneemt. Niet alle Nederlandse internetaanbieders bieden, onder de vlag van hun eigen merk, zowel internet én internetbellen én digitale tv aan. Ook onder de Nederlandse internetters die thuis alle drie de diensten van één aanbieder afnemen is gemeten hoe loyaal men is aan de aanbieder. We zien dan een andere top drie.


Top 3 loyaalste klanten (klanten nemen internet, internetbellen én digitale tv af bij dezelfde aanbieder)
1) Casema & KPN
3) UPC

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie