abonneren

Pixelate! (2.0)

Ben je die saaie witte muur in je eetkamer ook zo zat? Kan dat zalmroze in de slaapkamer echt niet meer? Maar wat voor kleur moet het dan worden? Appeltjesgroen of toch maar iets neutralers? Met Pixelate! kan je zien hoe de kleur staat zonder voor je de kwast pakt.

Het concept is simpel: maak een foto of kies er één uit je Camera Roll. Gebruik vervolgens het verfemmer icoontje om een nieuwe kleur uit te zoeken en de oude over te verven. Zo simpel als het klinkt, werkt het in de praktijk helaas niet. Omdat je bijna altijd met schaduwen te maken hebt, is je muur op de foto nooit egaal van kleur. Je geeft zelf aan welke kleur van de foto je precies gedekt wil hebben, maar door de schaduwen bestaat hetgeen dat je wil oververven, uit een heleboel kleuren. Zo ben je dus wel even bezig voor je hele muur gedekt is. Bijkomend nadeel is dat als de kleur van de muur terug komt in andere objecten op de foto, die ook direct geverfd worden. Zo “verfde” ik niet alleen de witte muur in de werkkamer rood, maar werden en passant ook de krant die op tafel lag en een aantal boeken in de boekenkast meegeverfd.

Pixelate! zou een handig hulpmiddel kunnen zijn om de nieuwe kleuren in je huis te bepalen, maar werkt vooralsnog niet echt soepel. Als je écht wil weten hoe je woonkamer er met een taupekleurige muur uit zou zien, dan zit er mee één ding op: naar de bouwmarkt en verven maar.

iPhone: € 1,59

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: