abonneren

Piraten vallen YouTube aan

Er gingen al langer geruchten dat torrentsite The Pirate Bay een streaming-videodienst zou lanceren.
Afgelopen weekend hebben de mensen achter de site bevestigd dat ze druk bezig zijn een streaming-videodienst te ontwikkelen die moet gaan concurreren met marktleider YouTube.

The Pirate Bay (TPB) heeft eerder de muziekdienst playble.com gelanceerd. Playble.com is ontwikkeld door TPB-admin Brokep samen met de Zweedse rockband Lamont. Het doel van playble.com is om niet meer de compensatie van gedownloade muzieknummers via muziekuitgeverijen te laten lopen maar om artiesten direct te compenseren. Een logische doorontwikkeling van playble.com zou een videodienst zijn, maar dit gerucht werd onlangs door Brokep tegengesproken.

Maar dat playble.com geen videodienst krijgt, betekent nog niet dat TPB geen plannen heeft voor een streaming-mediadienst. Dit weekend zette TPB een verklaring op de website waarin het gerucht werd bevestigd: "YES - we're going to do a video streaming site. It's true. It's in the works being done right now and as usual we put a bit of Pirate Bay mentality behind every project we do."

De ‘Pirate Bay mentality' zou wel eens de reden kunnen zijn dat TPB's videodienst een gevaarlijke concurrent kan worden voor YouTube. YouTube haalt steeds meer filmpjes offline om te voorkomen dat het aangeklaagd worden wegens copyrightschending. De anarchistische jongens achter TPB hebben echter lak aan copyrightwetgevingen. Zo gauw YouTube-gebruikers zien dat filmpjes wel op TPB's site blijven staan terwijl ze weggehaald worden op YouTube kan er wel eens een grote migratie richting TPB's videodienst gaan plaatsvinden.

TPB heeft ook al een domeinnaam voor zijn videodienst geclaimd. Op de site thevideobay.org is echter nog niks interessant te vinden. Er staat alleen de tekst te lezen:

only open for beta- and dev-testers.
some is live, most is not. we will open for public when done.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord