abonneren

Pingpongrobot probeert machtiger dan mens te zijn

Als er iets is wat we hier op de redactie graag zien, zijn het wel mensen die tegen robots vechten. Buiten Terminator om was dat tot nu toe nog weinig spectaculair - we moesten het vooral doen met quiz-computer Watson en schaakcomputer Deep Blue, maar nu is er eindelijk een computer die aan ons futuristisch sadisme voldoet: de pingpong-robot.

Het Chinese Kaku bouwde ontwierp de robot die razendsnel kan tafeltennissen. Normaal gesproken wordt de robot (die verwarrend genoeg ook Kaku wordt genoemd), gebruikt voor fabriekswerk, maar het bedrijf uit Shanghai bouwde de robotische arm tot waardig pingpongspeler dat de beste ter wereld zou moeten verslaan. )

Best of the best

In dit dramatische filmpje werd die claim getest. Kaku speelt daar een ietwat overgeacteerd, maar daarom niet minder spannend potje tafeltennis tegen Timo Boll. Die staat momenteel op de 8e plaats van de wereldranglijst, maar heeft ooit aan de top gestaan. Hij ging de uitdaging aan en speelde een rondje tegen Kaku. Het filmpje is zo overduidelijk gescript dat het niet te zeggen is of Boll de robot écht heeft verslagen - zoals wel wordt gesuggereerd - maar ons maakt dat niet zoveel uit. Wij zien gewoon graag robots die tegen mensen spelen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie