abonneren

Picme

Er is zeker geen tekort aan fotografie-applicaties voor de iPhone. Met picme is er weer een nieuwe mogelijkheid bijgekomen om je simpele huis- tuin- en keukenkiekjes om te toveren in fantastische foto’s. Maar is de applicatie de moeite waard om toe te voegen aan je virtuele fototas?

Net als bij soortgelijke applicaties kan je zowel een nieuwe foto maken als een foto uit je bibliotheek bewerken. Ook picme maakt gebruik van het o-zo populaire vierkante fotoformaat. Je moet je foto echter wel eerst zelf vierkant maken voor je kan beginnen met bewerken. Zodra je je foto hebt gecropt, kan je de beschikbare effecten erop loslaten.

Bij de effecten heb je de keuze uit de basics als zwart-wit en sepia, wat contrast filters, warm en koud, en zelfs wat filters waarbij het lijkt of er een lijst om je foto zit. Er is genoeg keuze om je foto’s op te leuken. Uiteraard kan je je bewerkte foto’s mailen of uploaden naar Facebook, Twitter of Tumbler.

picme is een makkelijke, rechttoe rechtaan applicatie, maar heeft helaas wel wat minpunten. Zo is er geen schuif om de sterkte van het effect aan te passen, kan je niet meerdere effecten tegelijk gebruiken en is er geen autosave optie. De grootste teleurstelling is echter de resolutie. Hoe hoog (of laag) die precies is, weten we niet, maar de kwaliteit van de opgeslagen foto’s is erg laag. Te laag. Hopelijk doen de ontwikkelaars hier iets aan in een toekomstige update. picme heeft potentie, maar voorlopig kunnen we de applicatie niet aanraden.

Beoordeling: ★★★☆☆

picme: iPhone, € 0,79 (v1.1, 3.2 MB)

Meer app-reviews vind je op www.iphonemore.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures