abonneren

Picfx voor iPhone

De iPhone heeft fotografie voor veel mensen bereikbaar gemaakt. Met alle fotografie applicaties in de Appstore wordt het steeds makkelijker om leuke plaatjes te schieten. picfx is een simpele applicatie die je verschillende filters en effecten laat toepassen op je foto’s. Je maakt een nieuwe foto of kiest er één uit je bibliotheek. Vervolgens crop je de foto zo dat hij vierkant wordt, zoals bij de ouderwetse 120mm-foto’s – een stijl die recent door Instagram weer populair is gemaakt.

Zodra je de foto hebt gemaakt of gekozen, kan je kiezen uit 27 texturen om het uiterlijk van je foto aan te passen. Hoe sterk het effect is, kan je zelf bepalen. Subbtiel of extreem of iets er tussen in? Je hoeft alleen maar de schuif te verzetten. Dit zijn enkele van de texturen die je tot je beschikking hebt: grunge, papier, zogenaamde light leaks, en vignettering. Daarnaast heb je ook nog 13 verschillende stijlen tot je beschikking. Deze stijlen passen de kleur van de je foto aan. Combineer dit met de juiste foto en textuur en je kan een unieke foto maken. Je kan onder andere kiezen uit zwart-wit, sepia en vintage. Helaas maak je je keuze in een verticaal scrollmenu, waardoor je pas kan zien hoe het eruit ziet nadat je de stijl hebt toegepast. Gelukkig kan je het makkelijk veranderen als het je niet bevalt.

Nog niet tevreden? picfx laat je als dat wil nog een derde laag van effecten toevoegen, zodat je net zo lang kan experimenteren tot je de perfecte combinatie van effecten hebt gevonden. Ben je klaar, dan bewaar je de foto in je camerarol. Uiteraard kan je je meesterwerkje ook delen via e-mail, Facebook, Tumblr en Twitter.

picfx is een leuke applicatie, maar kan nog wel wat verbetering gebruiken. Meer stijlen zou fijn zijn, evenals een manier om de stijlen beter te previewen. Ook ontbreekt de mogelijkheid om je foto in verschillende resoluties op te slaan. Ondanks dat is picfx, zeker voor de lage prijs, een leuke toevoeging aan de bestaande fotografie-applicaties.

€1,59, iPhone

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: