abonneren

Picasa krijgt flinke update naar versie 3.5

Google heeft Picasa 3.5 uitgebracht. Picasa is een gratis programma om foto's te bewerken en organiseren. Ook is het mogelijk foto's te synchroniseren met Picasa Web Albums, de online fotodeeldienst van Google.De grootste verbetering in Picasa 3.5 is de mogelijkheid mensen in foto's te taggen, iets dat al wel mogelijk was in Picasa Web Albums. Ook is de integratie met Google Maps duidelijk verbeterd, waardoor het geotaggen van foto's een fluitje van een cent wordt.

Wie Picasa 3.5 voor het eerst opstart zal zien dat het programma alle foto's in de bibliotheek scant en gelijke gezichten bij elkaar groepeert. Vervolgens kan je elk gezicht een naam toewijzen. Gebruik je al naamtags in Picasa Web Albums dan kan je deze importeren in Picasa. Picasa maakt automatisch albums voor alle mensen die je tagt.

Geotaggers zullen blij zijn met Places, een paneel waarin de locatie van alle foto's te zien is. Foto's kunnen nu rechtstreeks naar de kaart worden gesleept. In het paneel kan je ook nieuwe locaties zoeken.

Ook heeft Google verbeteringen aangebracht aan de importeerfunctionaliteit van Picasa. Zo kunnen beelden nu rechtstreeks vanaf de camera naar Picasa Web Albums worden geüploadet.

Download Picasa

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord