Picasa kan gezichten vrienden en familie herkennen

Google brengt deze week de publieke betaversie uit van Picasa 3. Google voegt onder andere een nieuwe functie toe aan zijn online Picasa Web Albums waardoor het gezichten kan herkennen.De nieuwe functie op Google's Picasa Web Albums-dienst maakt gebruik van "name tags". Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk en snel hun foto's organiseren door er labels aan toe te voegen.
Google noemt het gebruik van de labels-technologie ‘clustering' omdat een gebruiker met de technologie snel grote aantallen foto's kan groeperen zonder dat hij elke individuele foto een label hoeft te geven. De gebruiker kijkt eerst of er foto's zijn van mensen waar nog geen naam bij staat. Wanneer de gebruiker deze mensen een naam heeft gegeven, kan Picasa Web Albums de gezichten herkennen en suggesties geven voor labels wanneer de gebruiker nieuwe foto's waarop de geïdentificeerde mensen staan upload. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om aan Picasa Web Albums te vragen om "alle foto's van mamma en pappa" te tonen.

In versie 3 van Picasa zitten een aantal nieuwe functies, waaronder nieuwe tools om foto's te bewerken, filmpjes te maken, tekst en watermerken aan foto's toe te voegen, onderschriften uit te printen en screenshots van een webcam of het beeldscherm te importeren.


Bron: GoogleBlog

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: