abonneren

Photoshop Express krijgt meer functionaliteit

Adobe heeft zijn online fotobewerkingspakket Photoshop Express van een update voorzien. De dienst kan nu overweg met het drag-and-drop uploaden van foto's, het resizen van foto's met één muisklik, betere printmogelijkheden, muziek en betere webgalerijen.Wie vaak foto's naar één bepaald pixelformaat omzet kan dit voortaan als preset opslaan, waardoor het resizen van foto's een fluitje van een cent wordt.Opgeslagen foto's kunnen van tags voorzien worden, om ze senller terug te vinden.
Ook is Adobe's Photoshop Express nu gekoppeld aan Shutterfly, een dient voor het online afdrukken van bestanden.

Een nieuwe downloadtool maakt het mogelijk alle foto's uit een album van een andere gebruiker te downloaden (indien deze gebruiker hier toestemming voor geeft). Webalbums en slideshows zien er mooier uit, dankzij nieuwe 2d- en 3d-weergaven. Het is ook mogelijk om nu een muziekje onder de slideshow te zetten.

Foto's uploaden naar Adobe Photoshop Express is ook makkelijker geworden dankzij een speciale Uploader-applicatie. Wie hier geen gebruik van wil maken kan foto's nu ook gewoon drag & droppen en dit werkt ook de andere kant op (om te downloaden). De opslagruimte is nog onverminderd 2 GB, al hopen gebruikers dat Adobe hier binnenkort ook nog wat aan doet.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: