abonneren

Photoshop CS4 profiteert enorm van CUDA

Tussen al het slechte nieuws voor nVidia nu ook een sprankje hoop en glorie: het lijkt erop dat de CUDA-programmeertaal waar nVidia zwaar op inzet, eindelijk zijn vruchten afwerpt. Adobe heeft gekozen CUDA te ondersteunen in de nieuwe CS4-pakketten, met verbazingwekkende resultaten.nVidiakan dankzijde CUDA-progammeertaal bepaalde effecten en filters in Adobe's Creative Suite 4 op de grafische kaart laten uitvoeren in plaats van op de cpu. Dit is vele malen sneller dan gebruikelijk -- snelheidswinsten tot 700 procent zijn niet ongebruikelijk.

De applicaties die veel voordeel hebben van een krachtige gpu zijn Adobe Photoshop CS4, Premiere CS4 en After Effects CS4. In het geval van Premiere moet er dan wel een professionele Quadro-kaart aanwezig zijn, normale Geforce-kaarten voldoen niet om de videoeffecten realtime te kunnen renderen.

Op dit moment lijkt de gpu-versnelling niet te werken op ATI Radeon-kaarten, omdat deze niet met CUDA overweg kunnen. Ook oudere Geforce-modellen vallen waarschijnlijk buiten de boot: er is minstens een Geforce 8- of 9-model nodig.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: