abonneren

PhoneMarks

Google heeft de Chrome-browser op de desktop voorzien van synchronisatie van favorieten (met een Google-account), wat erg handig is als u Chrome op meerdere computers gebruikt. Zo’n foefje heeft Android helaas nog niet.

PhoneMarks kan dan van pas komen. Hiermee kunt u favorieten van uw Chrome-browser synchroniseren met een Android-telefoon. Daarvoor moet u de desktopbrowser wel uitbreiden met de PhoneMarks-plugin, die u vindt in de Chrome-extensies. Eerst moet u deze plugin toegang verlenen tot uw Google-account en een eerste synchronisatie uitvoeren, zodat de favorieten kunnen worden bewaard (feitelijk in Google Docs).

Het is raadzaam vooraf in de opties de map voor favorieten te controleren. Pas daarna kunt u PhoneMarks op uw Android-telefoon installeren en synchroniseren, zij het met een paar beperkingen. Zo werkt synchronisatie maar in één richting (van de computer naar de telefoon) en worden bestaande favorieten op de telefoon gewist, waardoor er eigenlijk niet eens echt sprake is van synchronisatie. De maker belooft deze beperkingen in de toekomst te verhelpen. Android ondersteunt geen mappen voor favorieten, maar dat wordt verholpen door mapnamen te scheiden met een streepje. Daardoor worden de favorieten wel erg lang. Los daarvan is het wel een handige voorziening. Hiervoor zijn ook alternatieven, zoals ChromeMarks.

Android; gratis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: