abonneren

Phoebe Gates mag maar 45 minuten per dag computeren

Phoebe, de 10 jaar oude dochter van Bill Gates, mag van haar beroemde vader maar 45 minuten per dag computeren. Lange tijd was Phoebe niet geïnteresseerd in computers of surfen over het internet. Dit veranderde toen ze begin dit jaar naar een school ging waar leerlingen tablet-pc's mogen gebruiken.Nu is Phoebe verslaafd aan de tuiniergame Viva Pinata op de Xbox 360.
Toen ze per dag meer dan drie uur het spel speelde, besloot Gates om paal en perk te stellen. Phoebe mag nu nog maar drie kwartier op haar Xbox 360 spelen. Zo kan de Xbox 360 van Gates ook niet oververhit raken.

Bill heeft op Phoebe's computer Vista geïnstalleerd en de ‘Ouderlijke Toezicht'-functionaliteit ingesteld. Gates kan nu in de gaten houden welke websites Phoebe bezoekt en met via ze via Live Messenger allemaal kletst. Misschien dat bij een aantal lekken binnen Microsoft nu het angstzweet uitbreekt.

Maar niet alleen Phoebe heeft strengere regels opgelegd gekregen. Ook Rory wordt via Vista's 'Ouderlijk Toezicht' door zijn vader in de gaten gehouden. Rory heeft al angstvallig aan zijn vader gevraagd of dit betekent dat zijn computergedrag voor de rest van zijn leven door zijn vader in de gaten wordt gehouden. Bill heeft Rory gerustgesteld door te zeggen dat hij alleen zijn computergedrag controleert zo lang Rory nog thuis woont. Dit is een klein leugentje van Bill. Met zijn Windows Genuine Advantage-tooltje kan Bill nog steeds Phoebe's en Rory's computers in de gaten houden, zelfs wanneer ze het ouderlijk huis ontvlucht zijn.

Laten we voor Bill hopen dat zijn kinderen, wanneer ze wat ouder zijn, niet overstappen op Linux om onder de softwarematige controle van hun vader uit te komen. Daar zou Bill waarschijnlijk niet blij mee zijn.

Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: