abonneren

Phishing beperkt zich niet tot hotmail alleen

Behalve hotmail blijken er nu ook andere maildiensten waaronder Gmail en Yahoo, getroffen te zijn door phishing-activiteiten.Na de eerdere meldingen deze week over het uitlekken van accountgegevens van hotmail-accounts zijn er volgens berichten van BBC News, nu ook lijsten gesignaleerd waarop ook e-mail adressen van andere grote emailproviders voorkomen, zoals Gmail en Yahoo en AOL. BBC News heeft het over een lijst met meer dan 30.000 namen en wachtwoorden.

Een woordvoerder van Google heeft ondertussen bevestigd dat er sprake is van phising naar accountgegevens, maar zegt dat dit tot nu toe beperkt is tot 500 accounts. Het is niet duidelijk of deze nieuwe lijst deel uit maakt van de oorspronkelijke door website Neowin bekendgemaakte lijst.

Duidelijk is dat de risico's die phishingactiviteiten met zich meebrengen toenemen. Het is dan ook voor alle emailgebruikers zaak voorzichtig met hun accountgegevens om te gaan en regelmatig de wachtwoorden te wijzigen. Pas op voor nep-websites!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord