abonneren

Phishers nemen meer dan 750 Twitter-accounts over

Volgens Trend Micro hebben cybercriminelen het gemunt op Twitter-gebruikers. Twitter heeft bevestigd dat gebruikers gevaar lopen en dat ze extra moeten opletten door wie ze worden benaderd, vooral wanneer dit een sexy, jonge vrouw is.De cybercriminelen doen zich voor als een jonge vrouw van 23 jaar die een webcam heeft en de Twitteraar graag wat beter wil leren kennen. Maar wanneer de Twitteraar op de link klikt dan gaat hij niet naar de webcam maar naar een pornosite die probeert persoonlijke informatie, zoals creditkaartgegevens,van de Twitteraar te ontfutselen.

Twitter zegt dat het de wachtwoorden van meer dan 750 accounts heeft veranderd en dat het grote hoeveelheden spam heeft verwijderd. Geen van de accounts werd daadwerkelijk gebruikt door een 23-jarige vrouw met een voorliefde voor webcamsex.

Twitter weet niet precies hoe het de cybercriminelen is gelukt om zoveel accounts over te nemen. Het lijkt er op dat Twitteraars snel en gemakkelijk bereid zijn om hun gebruikersnaam en wachtwoord achter te laten op allerlei onbetrouwbare websites.


Website:blog.twitter.com
Bron: countermeasures.trendmicro.eu

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie