abonneren

Philips introduceert breed scala nieuwe RC's

U kent ze misschien wel, de afstandsbedieningen van Philips. Maar ooit gedacht dat de firma er al meer dan 600 miljoen (cijfers uit 2005) heeft verkocht, er jaarlijks zo'n 70 miljoen afzet en daarmee de onbetwiste nummer 1 op het gebied van remote controls is? Ondertussen gaat de ontwikkeling van nieuwe modellen gewoon door, zo bleek gisteren tijdens een persbijeenkomst in het Belgische Leuven.

Al vanaf 1995 produceert de remote control-divisie van Philips afstandsbedieningen onder de eigen merknaam, maar ook voor OEM (Other Equipment Manufacturers) doeleinden. Een flink aantal bedrijven kloppen namelijk bij Philips aan als het gaat om remote controls voor de zakelijke gebruiker en consument. De Nederlandse elektronicaproducent maakt hierbij onderscheid in drie categorieën; Universal remote controls (urc), multimedia remote controls (mmrc) en de Pronto-reeks. Voor ieder productgroep zijn er nieuwe producten aangekondigd.

URC
De universal remote control is geschikt voor het aansturen van alle hifi- en av-apparatuur. Kortom, één afstandsbediening die al uw andere rc’s overbodig moet maken. Het nieuwe topmodel is de Prestige SRU8015 (ca. 140 euro, beschikbaar vanaf augustus), die een combinatie bevat van de meest noodzakelijke toetsen en een fraai kleurendisplay waarop alle extra opties en bijvoorbeeld ook uw meest bekeken tv-zenders (met naam en ikonen) zijn weer te geven. Het nieuwe instapmodel is de SRU5150 (ca. 45 euro) en beschikt over een klein, monochroom display. Wel kunt u vrij eenvoudig alle voorkeuren en functies aan de knoppenset programmeren (via een bibliotheek met 400 extra opties).

MMRC
De multimedia rc’s zijn vooral geschikt voor Vista pc’s en vooral media center pc’s en toepassingen (ook compatibel met XP). De SRM7500 (149 euro) bestuurt de pc en maximaal vijf av-apparaten, de SRM5100 (40 euro) doet het met maximaal drie av-apparaten. Het verschil zit ‘m vooral in de aanwezigheid van een display (SRM7500) waarmee bijvoorbeeld de eigen, opgeslagen muziekcollectie kan worden bekeken en aangestuurd.

PRONTO
De high end pronto-lijn richt zich met name op gebruikers die het liefst hun ‘hele huis’ aan één state-of-the-art afstandsbediening hangen. Want, naast het besturen van alle hifi- en av-producten kunt u met de Pronto ook bijvoorbeeld de gordijnen en de lichtvoorziening op afstand bedienen (indien daarvoor de nodige schakelingen zijn aangebracht). De programmering van de TSU9600 (1299 euro) gebeurt via een uitgebreid menu op de pc (Pronto Edit Professional 1.1 (deze update is beschikbaar vanaf eind mei), waarna de bediening voornamelijk via een (full color, liggend) touchscreen plaatsvindt. Het apparaat ondersteunt 2-wegs communicatie en werkt via wi-fi en infrarood. Om de Pronto TSU9600 in het hele huis te kunnen gebruiken, worden optioneel ook een wireless extender (RFX9400, 399 euro) en een serial extender (RFX9600, 599 euro) verkocht.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: