abonneren

Petitie om XP te redden lijkt niets uit te halen

Oorspronkelijk wilde Microsoft eind vorige maand stoppen met de verkoop van XP. Onder druk van consumenten en (vooral kleinere) bedrijven besloot Microsoft echter al eind vorig jaar om die uiterste verkoopdatum vijf maanden op te schuiven, naar eind juni 2008.
Voor veel mensen was dat nog niet genoeg: ruim 75.000 mensen tekenden een online petitie waarin gevraagd werd XP gewoon voort te laten bestaan.

De website Computerworld Australia meldt dat Microsoft inmiddels gereageerd heeft op de petitie. Die reactie valt eerlijk gezegd nogal tegen. "We luisteren in de eerste plaats naar feedback van partners en klanten. Aan de hand daarvan bepalen we wat we met XP doen." Daaruit menen veel internetters af te kunnen leiden dat Microsoft zich eigenlijk niks zal aantrekken van wat 'de gewone man' wil en zijn eigen beleid zal blijven volgen. Anders was de reactie niet zo neutraal en nietszeggend geweest, maar had Microsoft gezegd te zullen luisteren naar de 75.000 klanten die de petitie getekend hebben.


Helemaal verdwijnen zal XP na juni 2008 overigens niet. Systeembouwers en kleine bouwers en verkopers van computers zullen het oude besturingssysteem waarschijnlijk tot en met januari 2009 verkopen. Microsoft overweegt tot eind juni 2010 een uitgeklede versie van XP (de Starters Edition) beschikbaar te houden voor gebruik in enkele opkomende markten in ontwikkelingslanden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie