abonneren

Persoonlijk koopadvies

Op zoek naar een nieuwe beamer, printer, camcorder of andere hardware? Dan helpt de site Prijskwaliteit.nl u aardig op weg. Deze vergelijkt niet alleen de merken en modellen op prijs, het laat u ook slim zoeken in de specificaties. En dat is best handig.
Bij andere sites kun je ook wel specs vergelijken, maar vaak niet voor meer dan drie producten en bovendien moet u dan zelf de vergelijking doen.

De site Prijsvergelijk.nl biedt een persoonlijk aankoopadvies, afgestemd op uw budget. In de praktijk komt dit erop neer dat u een productcategorie kiest en aangeeft waarvoor u het product wilt gaan gebruiken. Bij camera's bijvoorbeeld is er de keuze uit compact, zoom, video en spiegelreflex. Nadat u hebt aangegeven wat u budget is, genereert de database de producten die binnen deze selectie vallen. Vervolgens kunt u de zoekresultaten verder verfijnen, bijvoorbeeld door de filters aan te passen of extra filters toe te voegen.

Volgens het persbericht van Prijskwaliteit.nl is er een "team van experts, dat op basis van wat je écht met product wilt doen, diverse herkenbare gebruiksprofielen heeft ontwikkeld". En inderdaad, per gevonden product wordt met een percentage aangegeven in hoeverre het product voldoet aan onze wensen wat prijs/prestatie betreft. Helaas wordt niet inzichtelijk gemaakt hoe dit percentage tot stand komt en dat vinden wij erg jammer. Bij navraag vertelt een woordvoerder van de site dat "alle onderdelen van een product worden beoordeeld en gerangschikt naar aanleiding van benchmarks, in samenwerking met http://cpubenchmark.net/. Waar geen benchmarks voorhanden zijn, beoordelen we de producten op specs."

Toch blijft het in het uiteindelijke zoekresultaat onduidelijk waarom het ene product beter scoort dan het andere. Erg jammer! Feit blijft wel dat je op Prijskwaliteit goed kunt zoeken in het aanbod van meer dan vijftig online verkooppunten, waaronder Bol, Wehkamp, Kijkshop, Otto, BCC, Neckermann, Conrad, It's, Megapool en Dixons.

www.Prijskwaliteit.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie