abonneren

Personeelsstop bij Microsoft?

Volgens Fudzilla.com hebben werknemers van Microsoft afgelopen week een intern memo gekregen waarin stond dat het bedrijf voorlopig geen nieuw personeel meer zal aannemen. Dat zou het gevolg zijn van de financiƫle crisis die Amerika teistert. Microsoft zelf zegt dat er van een personeelsstop geen sprake is.Het gerucht is in tegenspraak met de plannen die CEO Steve Ballmer afgelopen week bekendmaakte, waarin sprake was van het aannemen van programmeurs en ontwikkelaars in verschillende Europese landen.

Wereldwijd heeft Microsoft ruim 91.000 mensen in dienst, waarvan zo'n 54.000 in de Verenigde Staten. In de dertig jaar dat Microsoft bestaat, is het nog maar zelden voorgekomen dat het bedrijf mensen gedwongen moest ontslaan of dat er een personeelsstop werd ingevoerd.

Een woordvoerder zegt niet op de hoogte te zijn van de interne memo en ontkent het gerucht. "Nee, we hebben geen personeelsstop. Wat we wél doen is ons huidige vacature-beleid evalueren - niet meer dan logisch in het licht van de recente economische ontwikkelingen. Daar kunnen eventueel doelstellingen uit voortvloeien die verschillen van de doelstellingen die we begin dit jaar vastgesteld hebben . Maar we verwachten dit jaar hoe dan ook veel groei en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat we dus ook veel mensen gaan aannemen. "

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie