abonneren

Personalized Homepage heet voortaan 'iGoogle'

Google heeft voor de nieuwe naam van zijn Personalized Homepage-webdienst duidelijk leentjebuur gespeeld bij Apple. De webdienst gaat voortaan verder onder de naam 'iGoogle'.De ‘iGoogle'-naam is niet nieuw. Ontwikkelaars hadden de naam al geopperd toen de Personalized Homepage-webdienst nog werd ontwikkeld.
Omdat Personalized Homepage meer een experiment was dan een kant-en-klare webdienst vonden Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin het toentertijd geen goed idee om het als een losstaande webdienst uit te brengen. Personalized Homepage werd daarom gekoppeld aan de subdomeinnaam google.com/ig.

Google's Personalized Homepage is echter veel populairder dan Google had verwacht. De webdienst groeit harder dan losstaande webdiensten als Google Maps en zelfs Gmail. Omdat concurrerende webdiensten als Netvibes ook razendsnel groeien, zijn Page en Brin teruggekomen op hun besluit. De beide oprichters hebben nu besloten om van Personalized Homepage toch de losstaande webdienst ‘iGoogle' te maken.

Op dit moment zijn er 25.000 gadgets beschikbaar voor iGoogle. Vandaag gaat de zoekgigant een ‘gadget maker' uitbrengen waarmee gebruikers gemakkelijk - en zonder dat ze kennis nodig hebben van HTML of Javascript - hun eigen gadgets kunnen maken. Gebruikers kunnen kiezen uit zeven templates. Zelfgemaakte gadgets kunnen met andere gebruikers gedeeld worden via iGoogle's ‘My Community'-functie. Google heeft tevens plannen om speciale iGoogle-gadgets uit te brengen die aangepast zijn aan de fysieke locatie van de gebruiker. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: