abonneren

Pdf spam blijkt zeer effectief

Pdf spam, spam in de vorm van Pdf-bestanden, blijkt goed te werken. Dat zegt het IT beveiligingsbedrijf MessageLabs. Ongeveer 20 procent van alle beeldspam maakt nu gebruik van Pdf's. In enkele van de jongste voorbeelden werden de Pdf-documenten via een programma aangemaakt, met de instellingen voor documentbeveiliging ingeschakeld.Dat vergroot de kans dat de spam aan conventionele anti-spamscanners ontsnapt.
MessageLabs stelt ook vast dat de bestanden nog altijd "Bayes Poison" bevatten, dit zijn lange lijsten van willekeurig geselecteerde woorden die in een normaal spambericht zelden voorkomen. Dergelijke methode vormt een bijkomende dekmantel om ontdekking te vermijden.

Veel spammers maken de documenten met behulp van Microsoft Word en gebruiken hetzelfde bestand voor een nieuwe tekst. Professionele spammers gebruiken voor elke spam een ander Pdf-document.  Ook malware kan eventueel worden ingebouwd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord