Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Pdf-spam bezig aan opmars

Het percentage spam in e-mail in Nederland is in juni 2007 uitgekomen op 88,3% - een stijging ten opzichte van mei (toen was het 84,9%). Opvallend is de razendsnelle opkomst van pdf-spam, meldt it-beveiliger CleanPort.Sinds afgelopen maandag vormt pdf-spam maar liefst 11,3 % van het totale percentage spam. Een voorbeeld hiervan is een e-mail met de header Invoice en als bijlage een pdf-bestand dat suggereert dat het om een verzonden rekening gaat.
De bijlage bevat echter een 'persbericht' met belangrijk nieuws van de TM Media Group Inc., dat genoteerd staat aan de beurs van Frankfurt, gericht op het opdrijven van de koers van het betreffende aandeel.

Ook het gebruik van url-spam neemt nog steeds toe. Bij url-spam sturen spammers e-mailberichten met daarin een url van een legitieme site waarop afbeeldingen kunnen worden opgeslagen. Als de ontvanger de url in de mail aanklikt dan komt hij terecht op sites als ImageShack, Flickr of andere sites waarop gebruikers (vaak gratis) foto's of afbeeldingen kunnen opslaan. De afbeelding waarnaar gelinkt is verandert vervolgens in een spam-mailtjes voor Viagra, aandelen of horloges.

Plaatjesspam - in afbeeldingen versleutelde spam - lijkt langzaam over het hoogtepunt heen te zijn. De in afbeeldingen versleutelde spam is nauwelijks nog verder door te ontwikkelen zonder consequenties voor de leesbaarheid. De laatste vormen van in afbeeldingen versleutelde spam gebruikt vervormde en scheve letters ter voorkoming van detectie. Dat maakt ze nauwelijks te ontdekken door antispamsoftware, maar ook nog nauwelijks te lezen...

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie