abonneren

PDF 1.7 is bijna een industriestandaard

Adobe is druk bezig om voor elkaar te krijgen dat zijn PDF-formaat een nieuwe internationale standaard wordt. De eerste drempel op weg naar dat doel is genomen. De ISO (International Organization for Standardization) heeft onder voorbehoud het formaat goedgekeurd.De ISO moet nog een definitief eindoordeel geven maar het merendeel van de stemgerechtigde landen vindt het goed dat het PDF-formaat een ISO 3200 standaard wordt. Frankrijk keurde het formaat af en Rusland besloot om geen stem uit te brengen.
Het is nu aan Adobe om nog wat technische probleempjes op te lossen die de verschillende landen hebben doorgegeven.

Adobe moet antwoord geven op 205 vragen - inclusief 37 kritische vragen van Frankrijk - voordat PDF van een DIS (draft international standard) naar een FDIS (Final DIS) kan gaan. Wanneer PDF een ISO 3200 FDIS is, moeten de landen bepalen of Adobe's antwoorden op de 205 vragen bevredigend zijn. Pas daarna zal PDF een officieel industriestandaard zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord