abonneren

[PCMblog] Ik wil een PS3

Onlangs ben ik de wereld van High Definition binnengestapt door een gloednieuwe Sharp 42" Full HD tv aan te schaffen. Alles zit erop en eraan. Geweldig. Wie mijn weblogs een beetje volgt, weet dat dit lang op mijn verlanglijstje heeft gestaan.Je schaft natuurlijk geen hdtv aan om te blijven hangen bij analoge kabel. Nu heb ik een leuk htpc'tje staan met een blu-ray speler erin. Echter, ik had nog geen goede software om blu-ray's af te spelen. Tijd om even een bezoekje te brengen aan mijn favoriete plek op internet na Google.nl: btjunkie.org.
Even Cyberlink intikken in het zoekveld en downloaden maar.

Na een klein halfuurtje downloaden heb ik de nieuwste versie binnen. Compleet met key-generator en cracks. Het installeren werkt perfect. Echter, dan begint de ellende. Updaten, regio's invoeren, nog een keer updaten en talloze settings aanpassen, zodat de zeven kanalen uiteindelijk worden teruggebracht naar twee en ik geen Chinese of Russische ondertiteling krijg. Goed, ik overdrijf een beetje, maar na drie keer updaten voordat ik ook maar één seconde van The Matrix heb kunnen genieten, ben ik het wel zat.

Echter, als ik dan eindelijk kan genieten van Morpheus pokdalige gezicht, crasht de player. Softwarefoutje, zo blijk uit de Windows melding en een compleet dood systeem. Zelf de lade van de blu-ray speler gaat niet meer open! Lekker is dat. Na een reset en een beetje spoelen, crasht de speler weer na vijf minuten. En dan ben ik het wel beu. Ik besef dat een originele versie van de software hier wellicht minder last van heeft, maar je blijft last hebben van Windows... en ook een originele versie moet updaten.  En bovendien moet je nog steeds met een muis en toetsenbord zoeken naar miezerig kleine icoontjes... Nee... geef mij maar een PS3 die gewoon zijn ding doet: Blu-ray in alle glorie weergeven!  En je kan er nog op gamen ook... Punt gemaakt denk ik wel.

Ondertekend: een gedesillusioneerd htpc-gebruiker.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie