abonneren

PCM-weekoverzicht: Zo zet je een eigen mediaserver op

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Stream overal je favoriete films en series met je eigen mediaserver

Heb je een hoop lokale filmbestanden op je pc staan, dan is het handig dat je die naar ieder apparaat in je huishouden kunt streamen. Het kan dan een idee zijn om een eigen mediaserver op te zetten. Emby is gratis software die daarbij helpt. We hebben er deze week twee artikelen aan gewijd:

Eigen mediaserver opzetten met Emby
Emby-mediaserver: Tips voor de expert

De opmars van de gemotoriseerde smartphonecamera

Pop-up-camera's zie je tegenwoordig telkens vaker in smartphones opduiken... letterlijk! Om zoveel mogelijk ruimte voor het scherm vrij te houden, worden de camera's in het toestel zelf verstopt. Ze komen pas tevoorschijn als je ze nodig hebt. Maar zo'n gemotoriseerd onderdeel, is dat wel handig?

De nieuwste innovaties bij draadloze oordopjes

Wie veel reist, heeft graag muziek bij zich. Even de rest van de wereld afsluiten, zodat je kunt focussen op werk of gewoon even lekker weg kunt dromen. Bij draadloze oordopjes valt op dat ze telkens meer op zichzelf komen te staan. Straks heb je zelfs misschien niet eens meer iets in je oren!

Alles over audio-codecs: Ogg Vorbis vs MP3

Blijven we nog even bij muziek. Want de geluidskwaliteit daarvan wordt grotendeels bepaald door audio-codecs. Ogg Vorbis is daar een bekend voorbeeld van, Spotify maakt hier bijvoorbeeld gebruik van. Hoe ziet de techniek er achter er uit en wat zijn de verschillen met mp3?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures